Varmepumpe

Varmepumpe i Esbjerg Varde Grindsted og omegn

Står du og skal have en varmepumpe? Så kan vi hos Blom Ventilation og Energi hjælpe dig. Vi har mere end 15 års erfaring med varmepumper, og står klar til at hjælpe dig med gode råd og vejledning. Vi servicere kunder i Esbjerg, Varde, Grindsted og omegn. 

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et alternativ til olie- og gasfyr samt fjernvarme. Varmepumpen er det miljørigtige valg når det kommer til opvarmning af din bolig. 

Varmepumpen udnytter den varme som er i jorden eller luften til at opvarme din bolig. Varmepumpen bruger el, men er stadig langt mere effektiv og miljøvenlig end elvarme. 

Forskellige typer af varmepumper

Der findes 3 forskellige typer af varmepumper:

  • Luft til luft varmepumpe
  • Luft til vand varmepumpe
  • Jordvarmepumpe 

Luft til luft varmepumpe

Luft til luft varmepumpen bruger varmen som er i luften. Varmen til boligen kommer fra en blæser, deraf navnet luft til luft. Denne type varmepumpe anvendes ofte i huse som ikke har et fordelingsanlæg, udhuse og sommerhuse. 

Luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe fungere ved at den bruger den varme luft som er i et rum eller udenfor, til at genere mere varme. Måden den virker på minder meget om en jordvarmepumpe, den får bare sin varme fra luften i stedet for jorden, og det gør at den ikke er helt så effektiv som en jordvarmepumpe.

Jordvarmepumpe

En jordvarmepumpe, er også det man kalder en væske til vand varmepumpe. Den fungere ved, at den udnytter varmen i jordens øverste lag via nogle væskefyldte slanger som bliver gravet ned i jorden. 

Få tilbud på en varmepumpe

Skal du have installeret en varmepumpe eller har du spørgsmål til varmepumper? Så er du velkommen til at kontakte os på tlf. 40 40 90 98, mail info@blomventilation.dk eller via vores kontaktformular.